Wat kost een Rolex? Deel 1

Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld is: hoeveel kost een Rolex? De goedkoopste Rolex op het internet kost circa €1.000, maar deze is erg oud, in een slechte staat en dus praktisch ondraagbaar. We willen weten hoeveel een Rolex kost die goed is om elke dag te dragen.

Het goedkoopste Rolex-dameshorloge dat je bij ons kunt kopen kost €2.895. Het goedkoopste Rolex-herenhorloge dat je bij ons kunt kopen kost €3.795, deze heeft een handopwindbaar uurwerk en geen automatisch uurwerk. De goedkoopste heren-Rolex met een automatisch uurwerk kost €3.895, dit is een Rolex Oyster Perpetual.

Wil je een Rolex kopen die een maat groter is dan de hierboven genoemde modellen, dan kun je kijken naar een Rolex Datejust. De prijs van een Rolex Datejust begint bij ons bij €4.295, dit is een mooie vintage Rolex Datejust met referentienummer 1603. De meest kostbare Rolex Datejust die wij in onze collectie hebben, is een Rolex Datejust 126300. De allerduurste Rolex Datejust die nu op Chrono24 wordt aangeboden, kost maar liefst €203.255. Dit betreft een Rolex Datejust Pearlmaster in roségoud ingezet met diamanten! Zoveel hoeft een Rolex voor elke dag natuurlijk nooit te kosten.

De prijs van een sportieve Rolex, zoals een Rolex Explorer, Rolex Milgauss, Rolex Submariner, Rolex Sea-Dweller of Rolex GMT-Master, ligt hoger dan een Rolex Datejust. De goedkoopste sportieve Rolex binnen onze collectie kost €6.795. Dit is een Rolex Explorer 14270 met een diameter van 36mm en heeft dezelfde maat als een Rolex Datejust voor heren, maar is zeker een stuk sportiever met zijn zwarte wijzerplaat en Mercedes-wijzers. De goedkoopste sportieve Rolex die groter is dan de Rolex Explorer 14270 is ook een Rolex Explorer, maar dan in de maat 40 mm, en kost €9.195.

De meest waardevolle Rolex binnen onze collectie is een Rolex GMT-Master II. Deze sportieve Rolex is enorm in waarde gestegen de afgelopen jaren en kost nu €15.795. De duurste Rolex ooit verkocht is Paul Newmans Cosmograph Daytona, dit horloge kostte maar liefst 15 miljoen euro! Paul Newmans Rolex Daytona heeft een bijzondere geschiedenis waar we binnenkort ook een blog over zullen schrijven.

De vraag hoeveel een Rolex-horloge kost, is dus niet in één keer te beantwoorden, want er zijn Rolex-horloges in elke prijsklasse. Hou er wel rekening mee dat de prijzen van Rolex-horloges stijgen en dat de hierboven genoemde prijzen niet meer accuraat kunnen zijn. Wil je een Rolex uit onze collectie vrijblijvend komen passen, stuur ons dan een WhatsAppbericht of bel ons. In onze blog “Wat kost een Rolex deel 2” zullen we uitleggen wat een Rolex kost inclusief doos en papieren.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd